Masni

"Good food" az asztalon és a falon

Egy kis emlékeztető készítettünk a falra, és milyen igaz! (Persze lehet panaszkodni, hogy ez is rossz, meg az is rossz, de egy finom vacsi után mégiscsak kerekebb a világ, ugye?:))
Válasszunk egy nekünk tetsző grafikát, és nyomtassuk ki a rendelkezésre álló falméretnek megfelelően. Ha poster méretben nyomtatunk, akkor nyomtatás után ragasszuk össze az A4-es lapokat.


Maszkolószalag segítségével ragasszuk fel a grafikát a kívánt falfelületre.


Ha szükséges, több ív indigót ragasszunk fel egymás mellé a grafika alá. De nagyon óvatosan ragasszuk fel, mert már az is átnyomódhat az indigón, ahogy a ragasztószalagot rányomjuk a falra!

Egy vastag ceruzával rajzoljuk át a minta kontúrját. Ha készen vagyunk egy adott sávval, az indigókat ragasszuk át a még nem átrajzolt részletek alá.


Ha ezzel megvolnánk, akkor ellenőrizzük, hogy a grafika minden részletét átrajzoltuk-e? Ha igen, távolítsuk el a grafikát és az indigóíveket a falról. Jöhet a festés! Keverjük ki a kívánt színeket, és vékony ecsetekkel fessük ki a betűket és egyéb mintákat.
(Akár) kész is a mű!

Tipp: teljes száradás után nekieshetünk csiszolópapírral, hogy egy kis vintidzs hatást kölcsönözzünk a műnek.

Mivel a mi festményünk a konyha falára készült, azt ajánlották, hogy falfénnyel fessük át a mintát száradás után, hogy ellenállóbb és szivaccsal mosható legyen.

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
 1. Masni Dekoráció says: (előzmény @Nagybabs)

  Szia Bari! Sima HB-s ceruzát :)!

 2. Nagybabs says:

  Sziasztok!

  Javasoltak az átrajzoláshoz valamilyen ceruzát?

  Köszi
  Nagy Bari


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!