Masni

Fordított ombre, vagyis hipóval esünk a pólónak

Nagyon megtetszettek nekem is a színátmenetes pólók, vettem ruhafestéket, kerestem két nem túl jó állapotban lévő fehér pólót, és nekiláttam. Aztán egy csomó mindent nem jól csináltam, és rettenetes lett a végeredmény:

masni 002_m

masni 094_m

Majd tökéletesítettem az átmenetes pólófestést, erről itt olvashattok.

De térjünk vissza az elrontott pólókhoz. Még ha figyelembe vesszük, hogy mostanában divatosak a batikolt pólók, én úgy sem tudtam megkedvelni őket. Eszembe jutott, hogy mi lenne, ha most hipóba mártanám fokozatosan… Bevált!

Hozzávalók:

– póló

– ruhafehérítő

– vödör v. magas falú edény

– vállfa, csipesz, madzag

Vegyünk egy magas falú edényt vagy vödröt, tegyük vállfára a pólót, és helyezzük el úgy a vödröt, hogy majd fölé lehessen akasztani a pólót, és bele lehessen ereszteni. Fontos, hogy jó magasan legyen a vödörben a folyadékszint, hogy mélyen belemerülhessen a póló, anélkül, hogy felfeküdjön a vödör aljára. Egy madzag és néhány rajta elhelyezett csomó segítségével kísérletezzük ki, hogy a meddig merüljön a hipóba fokozatosan a ruhadarab.

Készítsünk jó sűrű hipós oldatot, ne sajnáljuk belőle a fehérítőt! Akasszuk a legmagasabb állásba a pólót, és 10 percenként engedjük egyre jobban a folyadékba.

masni 003_m

masni 004_m

Ha már szinte teljesen benne van, emeljük ki belőle, hagyjuk visszacsöpögni, és ha már nem csöpög, mehet a mosógépbe mosásra.

Készen is volnánk! Viseljük örömmel!

mmm_k

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!