Masni

Karkötő 3.0 - fonjunk!

Ha valamit elkezdünk egyszer, akkor alaposak vagyunk, és körüljárjuk a témát. (Csak hadd említsem meg az ombre korszakunkat, amikor pólót egyszer, pólót mégegyszer, majd fordítva, aztán cipőt és táskát is készítettünk…). Úgy tűnik ennek a hétnek a karkötő lesz a központi eleme… Egy régebbi munkákat, melyet a Masni Magazin hasábjain már láthattátok, újra megosztjuk Veletek, mert annyira szép az eredmény :)!

Ez a technika, azaz a zárt végű fonás, nem a mi találmányunk. Mi is a youtube-on tanultuk meg, hogy hogy kell, így jó szívvel ajánljuk a figyelmetekbe. Mielőtt belevágtok – a szó szoros értelmében is, nézzétek meg többször egymás után, majd akár munka közben is.

Szerintünk EZ és EZ a videó jó.

fonott_1

Amire szükséged lesz: maradék műbőr darabok, vágólap, sniccer, vonalzó, ceruza, olló, ragasztó szalag és egy házi patent berakó – például ilyen.

fonott_2

Vágjunk 3 cm széles, 22-23 cm hosszú téglalapokat a műbőrből, és a hosszanti széleitől 1-1 cm-re, a rövidebb végétől pedig 2-2 cm-re vágjuk fel sniccerrel. Fontos, hogy jó minőségű pengét használjunk, így lesz szép a vágási felületünk!

fonott_3

Most ragasszuk oda a pántunkat az asztalhoz egy darabka ragasztó szalaggal, és a videók alapján készítsük el a fonást!

Ha jobb oldalról kezdjük, akkor 3 ütem után a jobb oldalon lévő lyukon fűzzük át, ha a bal oldalon kezdtük, akkor a bal oldalin. Ennél a karkötő méretnél 4×3 ütemet tudunk fonni.

fonott_4

Amikor készen vagyunk a fonással, a házi patent készítőnkkel üssük bele a patentot a karkötő két végébe.

fonott_5

Ha benne van a patent, kerekítsük le a karkötő végeit.

fonott_6

Fonjunk többet is, és viseljük örömmel!

Jó munkát!

Címkék: , , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!