Masni

Jó étvágyat kismadarak!

Tetszik vagy nem, de lehullottak a fákról a levelek, és egyre hidegebb van. A Magyar Madártani Egyesület szerint is elindult a madarak etetési szezonja – részletes és hasznos olvasnivalóért kattintsatok ide.

Mi találtunk egy szuper ötletet arra, hogy hogyan dobhatnánk fel az unalmas “magot az etetőbe”, vagy “akasszuk ki a faggyúgömböket” köröket. Készítsünk magunk szép, és izgalmas formájú madáreleséget! Az alapötlet innen származik, mi egy kicsit Masnisabbá tettük.

Mi is kell hozzá?

1 zacskó barkácsboltban készen kapható magos madáreleség, zselatin, víz, 
keksz-kiszúró formák, madzag, mérőkancsó.
Egy mérőpohár segítségével mérj ki 3 egység (mi ezt most 300 ml-nek vettük) madáreleséget,
öntsd egy nagyobb keverőtálba. Ugyanezen mérőpohárba tegyél 1 egység meleg (100 ml) vizet. Keverj el CSOMÓMENTESEN 3 púpos evőkanál zselatint, vagy 4-5 lap zselatint a vízben. Add a zselatinos vizet a magokhoz, keverd el alaposan!
Sütőpapírra rakd ki a kiszúró formákat, majd töltsd meg őket FÉLIG a magos-zselatinos keverékkel.
Vágj akasztókat a madzagból, és alaposan nyomogasd bele a félig teli kiszúró formákba.
Tanácsos az egész kiszúró-hosszba (vízszintes metszet) madzagot tenni, így stabilabban tart majd!
Majd töltsük meg teljesen a kiszúrókat és nyomkodjuk meg a tetejét egy kicsit…
Pihentessük legalább egy éjszakán át, hogy megkössön a zselatin!
Igazi kis mestermű születhet, ha két kiszúróval középen üres eleséget készítünk!
Amikor szépen megkötött a zselatin, óvatosan szedjük le a kiszúró formát az eleségről,
és akasszuk ki a fákra!
(Nekünk sajnos csak ezt az egyet sikerült lencsevégre kapnunk, mert amíg a fotós elbabrált a beállítással, addig egy zsemleszínű, selymes szőrű, huncut négylábú felfalta a többit, amik a fa tövében várták a felakasztást…)
Jó étvágyat madárkák!
Címkék: , , ,

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Masni Dekoráció says:

    Kedves Barbara! Egy 10 éves labrador kutyáról van szó, aki roppant falánk, így a fotó beállítás alatt, észrevéve, hogy nem figyelek a frissen elkészült eledelekre, befalta az összeset :)!

  2. Barbara Csullog says:

    Probaltam kitalalni, de sehogy sem sikerult, hogy az a zsemleszinu allatka mi lehet. Szabad a gazda!


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!