Masni

Recept: gyors citromos-diós kocka (tej-és gluténmentes)

Majdnem feladtam az eredeti recept elolvasásakor: főzzünk krémet a tetejére. Na, ne! Én? Gőz fölött kevergessek akármit is? De győzött a kíváncsiság és az édesszájúság, és átvariáltam a hozzávalókat, és elkészítettem! Megérte.

citromos kocka

Hozzávalók:

Tésztához:

– 150 g kukoricaliszt

– 150 g darált dió

– 2 tojás

– 50 g kristálycukor

– 50 g nyírfacukor

– 100 g olvasztott kókuszzsír

– 1 citrom lereszelt héja

Krémhez:

– 3 citrom frissen facsart leve

– 1 citrom lereszelt héja

– diónyi olvasztott kókuszzsír

– 120 g kristálycukor

– 1 zacskó vaníliás cukor

– 1 tojás

– 1 ek kukoricaliszt

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit keverjük össze a robotgépünk dagasztófejével, és egy kb. 30 cm átmérőjű, sütőpapírral kibélelt tepsibe egy kanál segítségével kenjük bele. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.

Tegyünk fel egy lábosban vizet forralni. Keressünk egy másik lábost vagy fém keverőtálat, amit bele tudunk kényelmesen és biztonságosan engedni a meleg vízbe. Tegyük a tálba a vajat, és keverjük el benne a lisztet. Adjuk hozzá a tojást, a cukrot a vaníliás cukrot, a citromlét és kb. egy dl vizet. Folyamatosan kevergetve főzzünk belőle sűrű krémet. Kenjük rá a krémet a tésztára, és tegyük be a sütőbe. 30-40 perc alatt megsül.

Készen is volnánk :D.

_MG_1743-001

 

Gyere, készíts velünk még több finomságot:

– Recept: muffin első szülinapra (tej-és gluténmentes)

– Csokis pohárdesszert (tej-és gluténmentes)

– Szilvás csokifagyi mézeskalács kosárban

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!