Masni

Tökéletes bögrés meggyes-mákos piskóta (glutén-és tejmentes)

Sok a meggy. Ennyit nem bírunk megenni nyersen. Lekvárt már főztünk (üvegeket is rendbe tettük előtte), fagyasztóba is tettünk el kimagozva (abból majd ilyet csinálunk télen), a maradékból meg sütöttünk sütit! Egyszerűen mennyei.

_MG_2850-001

Hozzávalók (1 bögre 1,5 dl és egy 30 cm átmérőjű tepsibe fért bele):

– 3 bögre magozott meggy (ha fagyasztott, akkor mehet bele a leve is)

– 3 bögre kukoricaliszt

– 2 tojás

– fél bögre olaj

– 1 bögre (nyírfa)cukor

– 1 csomag sütőpor

– 1 bögre mák

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra! Turmixoljuk össze a meggyet a mákkal. Egy tálban keverjük össze az összes többi hozzávalóval. Tegyünk sütőpapírt a tepsibe, és öntsük bele a tésztát. 40 perc alatt süssük meg.

Mennyei!

_MG_2854-001

Gyere, süss velünk még többet:

– Recept: a tökéletes ciabatta (kezdőknek is!)

– Gyors desszert: Mi a bogyó az a clafoutis?

– A tökéletes, nem szigorú paleo kenyér

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!