Sok a meggy. Ennyit nem bírunk megenni nyersen. Lekvárt már főztünk (üvegeket is rendbe tettük előtte), fagyasztóba is tettünk el kimagozva (abból majd ilyet csinálunk télen), a maradékból meg sütöttünk sütit! Egyszerűen mennyei.
Hozzávalók (1 bögre 1,5 dl és egy 30 cm átmérőjű tepsibe fért bele):
– 3 bögre magozott meggy (ha fagyasztott, akkor mehet bele a leve is)
– 3 bögre kukoricaliszt
– 2 tojás
– fél bögre olaj
– 1 bögre (nyírfa)cukor
– 1 csomag sütőpor
– 1 bögre mák
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra! Turmixoljuk össze a meggyet a mákkal. Egy tálban keverjük össze az összes többi hozzávalóval. Tegyünk sütőpapírt a tepsibe, és öntsük bele a tésztát. 40 perc alatt süssük meg.
Mennyei!
—
Gyere, süss velünk még többet:
– Recept: a tökéletes ciabatta (kezdőknek is!)
– Gyors desszert: Mi a bogyó az a clafoutis?
– A tökéletes, nem szigorú paleo kenyér
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: