Nap mint nap bekúszik a gondolat a fejembe, hogy úgy ennék valami tömény csokis valami nagyon finomat. Ha nincs idő/erő/kedv, akkor marad az étcsoki kocka. De a boltban 150 Ft-ért nekem ugrott ez az avokádó, így nem volt menekvés. Elkészítettem ezt a mennyei csokikrémet, azóta már karobbal is kipróbáltuk, szóval kakaóallergiásoknak is bűnbe eshetnek bátran!
Hozzávalók (4 espresso csészényi mennyiséghez):
– 1 érett avokádó
– 1 púpos ek kakaó (laktózmentességet ellenőrizzük a dobozon, ha szükséges!)
– 1-2 ek porcukor (én nyírfacukorból készítettem)
– 4 ek rizstej (vagy tönköly, zab, mandula)
A mennyiség elsőre nem tűnik soknak, de annyira tömény, hogy higgyük el, elég lesz!
Tegyük az aprítógépbe a nyírfacukrot, és készítsünk belőle porcukrot. Adjuk hozzá a kakaót, avokádót, rizstejet, és addig aprítsuk, amíg finom krémet állagú nem lesz. Készen is volnánk!
Gyere, készíts velünk még több finomságot:
– 5+1 érdekesség a csokoládéról, ajándék recepttel
– Recept: a gyors és tökéletes mákos guba
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: