Masni

A legtutibb mézeskalács recept

Oké, én is mindenhonnan azt hallanom, hogy az azé a legtökéletesebb recept, aki mondja. Állok elébe, tessék kipróbálni a Kugler-félét, ami mi sütünk mindig, és várom a visszajelzéseket! 🙂

2010_karacsony_ 012-001Az eredeti receptet bescannelve kaptam meg évekkel ezelőtt, és igazából csak annyit változtattam rajta, mivel ódzkodom a margarintól, hogy azt lecseréltem vajra vagy kókuszzsírra, attól függően, hogy a fogyasztóközönségnek van-e tejtermékkel problémája. Sőt, a múltkor aprítógépben porcukrosított nyírfacukorral és tönkölybúzából készítettem, és úgy is tökéletes lett! Vagyis tejérzékenyek, és candida diétát folytatók is fogyaszthatják!

2010_karacsony_ 019-001Lássuk hát a tökéletes mézeskalács receptet:

– 760 g (tönköly)liszt

– 340 g (nyírfa)porcukor

– 1 csapott ek szódabikarbóna

– 1 csapott ek fahéj

– 50 g szobahőmérsékletű vaj vagy kókuszzsír

– 4 tojás

– 4 ek méz

Túl sok teendő nincs: gyúrjuk tésztává. Kitartónak kell lenni, mert az elején lassan kezd összeállni. Ha megvagyunk, tekerjük fóliába, és tegyük pár órára a hűtőbe. Majd lisztes gyúródeszkán nyújtsuk ki kb. fél centi vastagra, és jöhet a szaggatás. 180 fokon 10-12 percig süssük. Semmiképp se tovább! A szaggatás utáni maradék tésztát, ha újra szeretnénk nyújtani, akkor menjen fóliába vissza a hűtőbe. Így lesz szép sima felületű a mézeskalácsunk!

Ha kihűlt, jöhet a díszítés!

2010_karacsony_ 020-001Cukormáz:

– 1 tojás fehérje

– 150 g porcukor

Verjük fel a tojás fehérjét, és szép lassan adagoljuk hozzá a porcukrot. Vagy profi díszítő tasakkal, vagy levágott sarkú sütőpapírból készített adagolóval indulhat az alkotás!

Mindenkinek kellemes készülődést!

Gyere, süss velünk még többet:

– Paleo pavlova

– Mindig siker: bögrés kefires süti

– Recept: Gyors morzsás süti (crumble)

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!