Oké, én is mindenhonnan azt hallanom, hogy az azé a legtökéletesebb recept, aki mondja. Állok elébe, tessék kipróbálni a Kugler-félét, ami mi sütünk mindig, és várom a visszajelzéseket! 🙂
Az eredeti receptet bescannelve kaptam meg évekkel ezelőtt, és igazából csak annyit változtattam rajta, mivel ódzkodom a margarintól, hogy azt lecseréltem vajra vagy kókuszzsírra, attól függően, hogy a fogyasztóközönségnek van-e tejtermékkel problémája. Sőt, a múltkor aprítógépben porcukrosított nyírfacukorral és tönkölybúzából készítettem, és úgy is tökéletes lett! Vagyis tejérzékenyek, és candida diétát folytatók is fogyaszthatják!
Lássuk hát a tökéletes mézeskalács receptet:
– 760 g (tönköly)liszt
– 340 g (nyírfa)porcukor
– 1 csapott ek szódabikarbóna
– 1 csapott ek fahéj
– 50 g szobahőmérsékletű vaj vagy kókuszzsír
– 4 tojás
– 4 ek méz
Túl sok teendő nincs: gyúrjuk tésztává. Kitartónak kell lenni, mert az elején lassan kezd összeállni. Ha megvagyunk, tekerjük fóliába, és tegyük pár órára a hűtőbe. Majd lisztes gyúródeszkán nyújtsuk ki kb. fél centi vastagra, és jöhet a szaggatás. 180 fokon 10-12 percig süssük. Semmiképp se tovább! A szaggatás utáni maradék tésztát, ha újra szeretnénk nyújtani, akkor menjen fóliába vissza a hűtőbe. Így lesz szép sima felületű a mézeskalácsunk!
Ha kihűlt, jöhet a díszítés!
– 1 tojás fehérje
– 150 g porcukor
Verjük fel a tojás fehérjét, és szép lassan adagoljuk hozzá a porcukrot. Vagy profi díszítő tasakkal, vagy levágott sarkú sütőpapírból készített adagolóval indulhat az alkotás!
Mindenkinek kellemes készülődést!
—
Gyere, süss velünk még többet:
– Mindig siker: bögrés kefires süti
– Recept: Gyors morzsás süti (crumble)
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: