Ha már megsütöttük a mézeskalácsot, akkor nálunk általában itt meg is áll a tudomány, mert a cukormázazást annyira macerásnak találom, hogy inkább hagyom is. Ha mégis ráveszem magam, akkor sógornőm anyósának a receptjét használom, ami a következő: 1 tojás fehérjét felverek, majd apránként hozzáadagolok 15 dkg porcukrot.
Idén viszont kipróbáltam azt, amit eddig sose, hogy nem zacskóba, hanem sütőpapírból készített tölcsérbe töltöttem a mázat. Tehát sütőpapír összegörget szorosan, ragaszt, massza beletölt, fent bezár, alul icipici lyuk kivág. A nylon zacskóval ugye az volt a baj, hogy nyeklett-nyaklott, nehéz volt precízen tartani. A sütőpapír viszont merevebb marad (jó, ok, egy idő után ez is átázik, de akkor jöhet a következő sütőpapír tölcsér :)), könnyebb dolgozni vele! Próbáljátok ki!
További tippjeinkért kattints!
Így marad tovább szép a karácsonyfád!
Készíts otthon mandulavajat féláron!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: