Masni

Ökocsomagolás - konyharuha ajándéktáska, akár varrás nélkül!

Minden karácsonykor a szívem szakad meg, mikor a szebbnél-szebb papírok széttépve, darabokban a szelektív kukában végzik. Pazarlásnak érzem, a pillanat örömének, de ennek ellenére nehezen mondok le az esztétikus és szép ajándék prezentálásról. Karácsony előtti körútjaim egyikén a dán, mindenki másképp ejti áruházban találtam rá ezekre a konyharuhákra, nagyon baráti áron. Akkor ott tudtam, hogy ők bizony nem a konyhában lesznek majd szolgálatban, hanem csomagolás készül belőlük. Az ajándékzacskókat most varrógéppel varrtam meg, mert így 5 perc alatt kész voltam. Akinek nincs gépe, vagy nem tud varrni, az se keseredjen el, mert lehet kapni rávasalós pántot, amivel könnyen gyorsan ő is elkészítheti ezeket a zsákokat. Minden lépésnél beleírom, hogy hogyan készítheted el varrás nélkül!

IMG_2471-001

jysk_konyharuhaAmire szükséged lesz: konyharuhák, olló, varrógép VAGY rávasalós pánt és vasaló, szalag.

IMG_2462Tűzd végig gombostűvel a behúzó szalag bújtatóját. Varrd végig. VAGY hajtsd vissza az anyagot, és a pánt segítségével vasalj bújtatót.

IMG_2463Most varrd végig a zsák oldalát és alját. VAGY pánttal rögzítsd egymáshoz az oldalakat. Fontos, hogy a bújtatót ne varrd össze, az alatt állj meg a varrással, vasalással!

IMG_2465

IMG_2480

IMG_2470-001Fordítsd ki a zsákot, és fűzd bele a bújtatóba az összehúzó szalagot. KÉSZ!

Korábbi karácsonyi anyagainkat itt találod, nézz körül, sok szép dolgot készítettünk!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!