Az idő rohan – közhely. Az ember gyereke nő, mint a gomba – közhely. Nem bolti, nem műanyag tortát adni – sajnos, egyre kevésbé nem közhely. Szóval volt a héten születésnap. Komoly harmadik. Készült rá egészséges répás muffin torta. És igen, volt siker – persze a színes gyöngyök mindenképpen, de az óvodában sem maradt egy morzsa se belőle, így tényleg vállon veregetem magam.
A recept egyszerű és nagyszerű, íme:
Répás muffin
Hozzávalók:
20 dkg reszelt répa
20 dkg liszt (fele-felében mehet teljeskiőrlésű és sima)
10 dkg darált dió
2 tk sütőpor
½ tk szódabikarbóna
1 tk fahéj
icipici frissen reszelt szerecsendió
1 tojás
12 dkg cukor
0,8 dl olaj
2 dl tej
A muffin sütő formánkat vagy kivajazzuk vagy kibéleljük muffin papírkákkal. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A száraz hozzávalókat, azaz a lisztet, a diót, a sütőport, szódabikarbónát, fahéjat, szerecsendiót alaposan összekeverjük egy tálban. Egy másikban, mondjuk például a mérőkancsónkban, kimérjük a tejet, az olajat, a cukrot, a tojást és alaposan összekeverjük, majd a száraz hozzávalókhoz adjuk. Alaposan elkeverjük, és végül beledolgozzuk a reszelt répát. A muffin formánkba kanalazzuk a tésztát, majd 20-25 perc alatt megsütjük.
A tetejére mi most fél tábla fehér csokit olvasztottunk fel, és kevertünk el 1 nagy evőkanál mascarponéval. A muffinra csorgattunk ,majd színes gabonagyöngyökkel díszítettük.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: