Szárított paradicsom és padlizsán, hm?

Mit főzzön az ember lánya? Főleg, ha szinte semmi nincs otthon, csak szárított paradicsom nyárról, két padlizsán és sok foghagyma a hűtő fiókjában és főzőtejszín? Hát foghagymás tejszínes szárított paradicsomos padlizsánt!

Hozzávalók:

– 2 közepes padlizsán

– kb. 12-15 db szárított paradicsom (ha kisebb fajta, lehet több is)

– 3-4 nagy gerezd foghagyma

– 1,5 dl olívaolaj

– 2dl főzőtejszín

– só, bors

Az olajba törjük bele a foghagymát, sózzuk, borsozzuk.

Hosszanti irányba szeljük fel a padlizsánokat, és egy ecset segítségével kenjük meg az egyik felüket a foghagymás olajjal.

Közben egy nagy teflonos serpenyőben melegítsük fel a tejszínt, és dobáljuk bele a paradicsomokat, hogy megszívják magukat.

Egy másik serpenyőbe dobjuk bele a padlizsánokat az olajos felükkel lefele, és kenjük meg a padlizsánok felső oldalát is. Jól süssük meg a padlizsánokat.

Ha átsültek a padlizsánok, tegyük a tejszínes paradicsomokhoz.

Ha minden szelet megsült, keverjük össze a tejszínes szósszal. Fedő alatt még fél óráig pároljuk, hogy teljesen megpuhuljanak a padlizsánok, és összeérjenek az ízek.

Frissen és másnap újramelegítve is mennyei! Jó étvágyat:)!

Címkék: , ,
Tovább a blogra »