Hozzávalók:
– mérettől függően 3-5 vastaghúsú piros paprika (pl. kápia, kaliforniai)
– 0,5 dl olíva olaj
– 1 ek balzsamecet
– só bors
A paprikákat mossuk meg, és szeljük fel hosszanti irányban. Héjas felükkel lefele sütőpapírral kibélelt tepsiben süssük meg őket 180-200 fokon kb. 30 perc alatt. (Ha picit megfeketedett a héjuk, ahol hozzáért a sütőpapírhoz, akkor már biztos jó.) Tegyük egy tűzálló tálba őket, és fedjük le légmentesen, pl. folpakkal. Ha kihűltek, meg lehet hámozni őket.
A meghámozott paprikákat olyan tálba tegyük, amiben össze fogjuk tudni turmixolni a hozzávalókkal együtt.
Adjuk hozzá az olíva olajat a balzsamecetet, és ízlés szerint sózzuk-borsozzuk. Turmixoljuk össze, és kész is volnánk.
Nagyon finom valamilyen mediterrán típusú kenyérrel (is).
Jó étvágyat!