Korábbi hírlevelünkben már olvashattátok ezt a receptet, de aki nem olvasta volna, íme a recept a blogon is:
Hozzávalók:
– 1 tojás
– 10 dkg cukor
– 1 ek vanília esszencia
– csomag sütőpor
– 1 késhegynyi szódabikarbóna
– 1 dl semleges ízű olaj
– 20 dkg tisztított, reszelt cukkíni
– 17,5 dkg rétesliszt
– 5 dkg dió
– 5 dkg mazsola
– 1 késhegynyi fahéj
– 10 dkg étcsoki
– 1 ek vaj
1. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra, és a püspök- vagy gyümölcskenyér formánkat béleljük ki sütőpapírral. Mossuk meg, hámozzuk meg és reszeljük le apróra a cukkínit.
2. A tojást a cukorral, a vanília esszenciával, a sütőporral, a szódabikarbónával és az olajjal nagyon alaposan keverjük össze (pl. elektromos kézi habverővel).
3. Ha ezzel készen vagyunk, keverjük bele az apróra reszelt cukkínit, a lisztet, a diót, a mazsolát és végül ízlés szerint a fahéjat.
4. Tegyük be az előmelegített sütőbe, majd 10 perc után mérsékeljük a hőmérsékletet 180 fokra! Kb. 40-45 percig süssük. Tűpróbával ellenőrizzük!
5. Ha kész a kenyér, vegyük ki, hagyjuk kicsit kihűlni. Majd gőzfürdő felett egy tálban olvasszuk meg a csokit a vajjal, és vonjuk be vele a kenyeret.
TIPP: ha dupla adagot sütünk, az egyiket – miután teljesen kihűlt, de még nem vontuk be a csokimázzal- , csomagoljuk el egy mélyhűtő tasakba, és mehet a mélyhűtőbe! Felengedve is remek!
—
Gyere, süss velünk még többet!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: