Ezt a receptet már korábban olvashattátok ebben a hírlevelünkben, de aki lemaradt volna, íme:
Hozzávalók:
H30 dkg liszt
fél teáskanál sütőpor
20 dkg vaj
10 dkg porcukor
1 tojás sárgája és fehérje külön
fél BIO citrom reszelt héja
3 dkg darált dió
3 dkg kristálycukor
A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sütőport, porcukrot, citromhéjat, alaposan összekeverjük. A vajat nagy lyukú reszelőn hozzáreszeljük, és beleütjük a tojás sárgáját (a fehérjére később szükségünk lesz!). Gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, majd fóliába csomagolva fél órára, órára hűtőbe tesszük. Lisztezett deszkán fél cm vastagra nyújtjuk és tetszőleges vicces keksz kiszúróval – nekünk épp mackó alakú esett kézre – kekszeket formázunk.
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk a mackókat, nem túl közel egymáshoz, nehogy összesüljenek. Most kenjünk meg tojásfehérjével a nadrág részen a mackókat – ez lesz a ragasztó réteg, majd a darált dió-kristálycukor keverékkel hintsük be itt, a betojásozott területen őket.
Tegyük be őket a 200 fokra felfűtött sütőbe, és 10-12 perc alatt süssük készre őket.
VIGYÁZAT! Ha nem egyforma vastagok a kekszek, lesz olyan, ami megég, míg a többi még nem sült meg! Illetve sütőből kivéve még egy picit puhák, kihűlve megkeményednek!
—
Gyere, süss velünk még többet!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: