Ebben a tikkasztó forróságban jól jön néha egy kis fagyi. Vagy sok fagyi. Elő a szekrény mélyén bevetésre váró fagyi készítő formákkal (pl. ezekkel), és készítsünk kedvünkre való gyümölcsös hűsítőt!
Hozzávalók 6 db pálcás fagyihoz:
18 dkg pucolt gyümölcs
18 dkg zsíros joghurt
2 evőkanál porcukor
2 evőkanál citromlé
1 evőkanál vanília esszencia
1. Így nyáron szerencsére nem nehéz gyümölcsöt választani. Lehet meggy, sárgabarack (hámozva), málna, szeder, áfonya, őszibarack (hámozva). Mosd meg a gyümölcsöt, majd tedd egy tálba 1 evőkanál cukorral, és a vanília esszenciával. Turmixold pépesre.
2. Keverd el a joghurtot a fennmaradó 1 evőkanál cukorral és a 2 evőkanál citromlével.
3. Rétegezd a fagyi készítőbe: gyümölcspép-joghurt-gyümölcspép sorrendben. Tedd rá a fagyi pálcákat, irány a mélyhűtő! Egy éjszakát jó, ha bent van.
4. Vedd ki a kész fagyit, markoddal melegítsd fel a tartókát, hogy könnyebben kijöjjön a fagyi!
Jó fagyizást!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: