Masni

Limoncello - házilag

Limoncello  készítéssel már korábban is kacérkodtunk, de most állt össze minden egyszerre – elég idő az elkészítéshez, megfelelő citromok és hetek az álláshoz. Ezt a receptet legkorábban karácsonykor tesztelhetitek majd le élőben, ezért is készül a bejegyzés most, hogy aki szeretne kísérletezzen velünk – jó előre. Ez a bejegyzés a készítés első fázisa, 8 hét múlva folyt. köv!

DSC_1687

Amire szükséged lesz: 8 db kezeletlen héjú citrom, 7,5 dl vodka, reszelő, 1 literes csatos üveg.

DSC_1689

Mosd meg a citromokat, töröld szárazra. Ujjaid épségére ügyelve reszelt le a 8 citrom héját, ügyelj rá, hogy csak a sárga részt reszeld, a fehértől keserűvé válhat a limoncello!

DSC_1691

Öntsd az üvegbe a vodkát, egy tölcsér segítségével gyömöszöld bele a citromhéjat is, csukd le. Rázd fel egy kicsit, majd tedd legalább 8 hétre hűvös, száraz helyre.

8 hét múlva folyt. köv…

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!