Ezen a héten csupa-csupa tökös ötlettel érkezünk, az egyedi dekorálás után egy recepttel folytatjuk! Meglepő, de érdemes kipróbálni puszedli formában is a sütőtököt! A látszat amúgy csal, mert ez a puszedli nem keksz. Nem kemény és nem ropogós, hanem finom puha és omlós.
Hozzávalók:
40 dkg liszt, 20 dkg nádcukor, 2 csomag sütőpor, 1 csomag vaníliás cukor, 1 teáskanál só, 1 teáskanál fahéj, 2 tojás, 2 dl semleges ízű olaj, 2 evőkanál tej, 10 dkg darált dió, 45 dkg sült sütőtök szétnyomkodva.
Daraboljunk fel egy kisebb sütőtököt, és süssük meg 200 fokon 40 perc alatt. Egy kanál segítségével kaparjuk ki a puha tökhúst, és törjük össze egy villával. Egy tálban keverjük össze a száraz komponenseket, egy másikban a nedveseket. Keverjük össze a kettőt, és keverjük hozzá a tököt is.
Sütőpapírral bélelt tepsibe kanalazzunk egy evőkanál segítségével apró kupacokat, és 200 fokra előmelegített sütőben süssük 20 percig. Ebből az adagból 3-4 tepsinyi lesz.
Jó étvágyat!
Még sohsem sütöttem sütőtökös édességet, de most
kipróbálom, és majd beszámolok az eredményről.
Mos kifejezetten sós,aludttejes pitét /prószát/ szeretnék készíteni, de sajnos nem tudom a receptjét.
Ha valaki ismeri, köszönettel fogadom. Valahol Zala megyében nagyon jól csinálták.
Érdemes kipróbálni.