Biztos sokan ismerik a francia sonka tortát, vagyis a quiche-t, amit én is nagyon szeretek, mert könnyen és gyorsan el lehet készíteni. Most édes formájában született ujjá.
Hozzávalók:
Tészta:
– 200 g liszt (finomliszt, vagy fele-fele finom-és kukoricaliszt, vagy zabliszt, vagy ki mit szeret és ehet)
– 100g kókuszzsír
– esetleg víz
Töltelék:
– 3 alma
– 2 ek mák és 2 ek porcukor
– 2 tojás és 1 ek kristálycukor
Elkészítés:
Hámozzuk meg a 3 almát. Egyet belőle pároljunk puhára egy kevés vízben pár perc alatt. Ha kész, turmixoljuk össze a 2-2 evőkanál mákkal és porcukorral. Tegyük félre ezt a masszát. A másik két almát szeleteljük fel vékony gerezdekre.
Gyúrjuk össze a lisztet a kókuszzsírral. Ha nem állna össze, adjunk hozzá kevés vizet. Ha kész a tészta, nyújtsuk bele egy kizsírozott tepsibe (kb. 30 cm átmérőjűbe). Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
A korábban elkészített almás-mákos masszát kenjük rá a tésztára, és rendezzük el rajta a nyers almagerezdeket. Verjük fel a két tojást az egy evőkanál kristálycukorral. Öntsük rá az almákra.
Tegyük a sütőbe a pitét, és kb. fél óra alatt süssük meg. A tetejére öntött tojásból látni fogjuk, hogy jó-e már!
Jó étvágyat!!!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: