Masni

Almás-mákos quiche recept (laktózmentes)

Biztos sokan ismerik a francia sonka tortát, vagyis a quiche-t, amit én is nagyon szeretek, mert könnyen és gyorsan el lehet készíteni. Most édes formájában született ujjá.

x_almas_makos_quiche

Hozzávalók:

Tészta:

– 200 g liszt (finomliszt, vagy fele-fele finom-és kukoricaliszt, vagy zabliszt, vagy ki mit szeret és ehet)

– 100g kókuszzsír

– esetleg víz

Töltelék:

– 3 alma

– 2 ek mák és 2 ek porcukor

– 2 tojás és 1 ek kristálycukor

Elkészítés:

Hámozzuk meg a 3 almát. Egyet belőle pároljunk puhára egy kevés vízben pár perc alatt. Ha kész, turmixoljuk össze a 2-2 evőkanál mákkal és porcukorral. Tegyük félre ezt a masszát. A másik két almát szeleteljük fel vékony gerezdekre.

Gyúrjuk össze a lisztet a kókuszzsírral. Ha nem állna össze, adjunk hozzá kevés vizet. Ha kész a tészta, nyújtsuk bele egy kizsírozott tepsibe (kb. 30 cm átmérőjűbe). Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.

A korábban elkészített almás-mákos masszát kenjük rá a tésztára, és rendezzük el rajta a nyers almagerezdeket. Verjük fel a két tojást az egy evőkanál kristálycukorral. Öntsük rá az almákra.

IMG_3406-001

Tegyük a sütőbe a pitét, és kb. fél óra alatt süssük meg. A tetejére öntött tojásból látni fogjuk, hogy jó-e már!

Jó étvágyat!!!

suti 008-001

 

suti 016-001

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!