Masni

Limoncello - házilag 2. rész

Október közepén belevágtunk egy olyan projektbe, amihez idő kell, hogy elkészüljön karácsonyra. Ez volt a házi limoncello receptünk. Eltelt a 8 hét, jöjjön a következő lépés!

DSC_2479Egy lábosban melegítsünk 2 bögre vizet (1 bögre 235 ml). Keverjünk bele 1-1,5 bögre cukrot. Főzzünk szirupot belőle. 5 percig hagyjuk zubogva főni, majd hűtsük ki teljesen.

DSC_2481-001

Nyissuk ki a csatos üvegünket, amiben már érleljük a vodkát és a citromhéjat. Tölcsérrel töltsük bele a cukros szirupot. Így most pont tele lesz az üveg, zárjuk vissza. Lassan, óvatosan rázzuk össze, hogy a szirup egyenletesen elvegyüljön a citromhéjas vodkával.

Mi most finomítatlan barna cukorral dolgoztunk, ezért a limoncello-nk színe barnás lett. Sima kristálycukorral szép, világos sárga marad.

Hagyjuk állni további 2-3 hétig a limoncello-t, majd kávé- vagy teafilter papíron szűrjük át 2-3-szor. Szép, díszes üvegekbe töltsük, ajándéknak is remek ötlet!

Hűtve kínáljuk!

Még több karácsonyi DIY és egyéb ötletet itt találsz:

https://masni.cafeblog.hu/cimke/karacsony/

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!