Masni

Recept: muffin első szülinapra (tej-és gluténmentes)

Sokszor kapok megvető pillantásokat a környezetemtől, vagy csak egyszerűen megmosolyognak, mivel “teljes kiőrlésű bioanyuka vagyok”, hogy most mit féltem a gyerekemet a vegyszerektől, adalék-és egyéb káros anyagoktól, hisz mi is felnőttünk, és már három hónaposan hozzátápláltak minket, és egy kis cukortól és csokitól semmi bajunk nem lett. Na, én kötöm az ebet a karóhoz, az első szülinapra nem kap csokitortát a gyerek. Punktum. Helyette kap muffint. Felnőttek meg tegyenek rá lekvárt, ha édesebben szeretnék fogyasztani :).

foto 014-002

Az eredeti receptet itt találjátok.

Hozzávalók 12 muffinhoz:

75 g kukoricaliszt

75 g darált dió vagy Sinlac

120 g zabpehely

1 kávéskanál szódabikarbóna

1 csipet só

2 db közepes alma lereszelve

75 g kókuszolaj

3 db kisebb tojás

Elkészítés:

Keverjük össze a tojásokat a kókuszolajjal, és adjuk hozzá a csipet sót. Majd mehet bele a két reszelt alma.

Alaposan keverjük bele a kukoricalisztet és vagy a reszelt diót vagy a Sinlacot a szódabikarbónával együtt.

Jöhet a zabpehely is.

Ha van papírunk a muffinsütőnkbe, akkor abba töltsük a masszát, ha nincs, akkor alaposan olajozzuk ki kókuszolajjal a formákat.

A 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig süssük, egy hústűvel ellenőrizzük, hogy jó-e már.

Jó étvágyat!

fotó-002

Gyere, süss velünk még több muffint:

– Szív küldi muffin!

– Sütőtökös muffin

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!