Sokszor kapok megvető pillantásokat a környezetemtől, vagy csak egyszerűen megmosolyognak, mivel “teljes kiőrlésű bioanyuka vagyok”, hogy most mit féltem a gyerekemet a vegyszerektől, adalék-és egyéb káros anyagoktól, hisz mi is felnőttünk, és már három hónaposan hozzátápláltak minket, és egy kis cukortól és csokitól semmi bajunk nem lett. Na, én kötöm az ebet a karóhoz, az első szülinapra nem kap csokitortát a gyerek. Punktum. Helyette kap muffint. Felnőttek meg tegyenek rá lekvárt, ha édesebben szeretnék fogyasztani :).
Az eredeti receptet itt találjátok.
Hozzávalók 12 muffinhoz:
75 g kukoricaliszt
75 g darált dió vagy Sinlac
120 g zabpehely
1 kávéskanál szódabikarbóna
1 csipet só
2 db közepes alma lereszelve
75 g kókuszolaj
3 db kisebb tojás
Elkészítés:
Keverjük össze a tojásokat a kókuszolajjal, és adjuk hozzá a csipet sót. Majd mehet bele a két reszelt alma.
Alaposan keverjük bele a kukoricalisztet és vagy a reszelt diót vagy a Sinlacot a szódabikarbónával együtt.
Jöhet a zabpehely is.
Ha van papírunk a muffinsütőnkbe, akkor abba töltsük a masszát, ha nincs, akkor alaposan olajozzuk ki kókuszolajjal a formákat.
A 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig süssük, egy hústűvel ellenőrizzük, hogy jó-e már.
Jó étvágyat!
Gyere, süss velünk még több muffint:
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: