Szerencsére itt a tavasz. Néha még a napocska is előbújik, örüljünk. De mi a teendő, ha a napocskát nem csak korlátozott mennyiségben, hanem bármikor szeretnénk? Én leves formába öntöttem. Ok-ok, nem tökéletes még, de érzetre nagyon alakul, és a sok répától egy idő után szép sárgás-barnás színünk is lesz!
Hozzávalók:
1 vöröshagyma, apróra vágva
2 duci gerezd fokhagyma, apróra vágva
2 cm-es friss gyömbér darab, pucolva, darabolva
70-80 dkg pucolt répa, feldarabolva kb. centis kockákra
2 evőkanál méz
1 kis doboz kókusztej
1/2 liter bio zöldségleves lé (én kockából csináltam)
Tálaláshoz pár szem török mogyoró apróra zúzva, és egy-egy kiskanál tejföl (elhagyható).
Így készítsd el:
Valamilyen semleges olajon (én szőlőmag olajat használtam), a hagymát, a fokhagymát és a gyömbért pár percig párolom. Rádobom a kockára vágott répát, átforgatom, picit pirítom. Rákanalazom a mézet, jól átforgatom ezzel is, hadd piruljon. Majd felöntöm a kókusztejjel (Figyelem! Mielőtt belezuttyantanád a levesbe a kókusztejet, mindenképpen kóstold meg, nehogy fémes, rossz íze legyen, és oda legyen a vacsora!) és a zöldségleves lével. 20-25 perc alatt készre főzöm a levest. A végén botmixerrel pürésítem. Ha nagyon sűrűnek érzed, vízzel nyugodtan lazíthatsz rajta. Tálaláskor tányéronként 1-1 evőkanál apróra zúzott (mozsár!) török mogyoró remekül illik hozzá. A tejföl csak hab a tortán. Tényleg.
Jó étvágyat!
További recept ötleteinkért kattints!
Csokis pohárdesszert (tej- és gluténmentes)
Almás-mákos quiche recept (laktózmentes)
Kommentek