Narancsfilé? Igen, kérem szépen. Ez a neve, amikor a narancsról még azt a fehéres áttetsző hártyát is eltávolítjuk. Sok receptben szerepel, hogy a narancsra hártya nélkül van szükség, és csemeténknek is először érdemes így adni. De szerencsére ennek is meg van a trükkje. És igazából nem is a hártyát távolítjuk el a narancshúsról, hanem a narancshúst a hártyáról!
Amire szükség van:
– narancs és éles kés
Alaposan mossuk meg a narancsunkat.
Vágjuk le az alját és a tetejét, majd szépen a héját is. (Ha bio narancsunk van, és nem szeretnénk, hogy kárba vesszen a héja, akkor azt is feldolgozhatjuk, és nagyon jól fog jönni később!)
Ha ezzel megvagyunk, rendelkezésre áll egy pucér narancs.
A hártyák mellett jobb és bal oldalt messük ki a narancsszeleteket!
Így haladjunk körbe!
Készen is volnánk! Nagyon finom!
Gyere, olvasgass még több tippet:
– Heti tipp: mihez kezdjünk a pucér citromokkal és narancsokkal
– Heti tipp: raktározz be reszelt citrom- és narancshéjból!
– Heti tippünk: jó-e még a tojás?
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: