Nyakunkon a húsvét. A böjt után jöhet a lakoma, a húsimádóknak a sonka, az édesszájúaknak a sok süti. Összegyűjtöttük nektek a mi kedvenceinket, amiket mi is biztos, hogy idén újra elkészítünk.
A sort rögtön egy recept kakukktojással kezdem, vagyis az egyik heti tippünkkel. Mielőtt nekiállunk sütni-főzni, és bizonytalanok vagyunk a tojások korát illetően, ellenőrizzük, hogy jó-e még. Így:
Húsvét nem kerek kalács nélkül. Bevallom, ebből már tartottunk múlt héten főpróbát, és idén sem tudtuk elrontani:).
A kalács receptjéhez kattints ide!
Ropogós keksz jöhet reggeli, tízórai, ebéd, uzsonna és vacsora után (vagy akár helyett is :)), ami külön előnye, hogy glutén-és laktózmentes!
Folytatnám is a sort egy nagy desszert kedvenccel. Diós is, citromos is, egyszerűen mennyei. Most szaladok, és megsütöm…
A tej-és gluténmentes citromos kockáért kattints ide!
Milyen jó, hogy eljött a spárga szezonja! Egy villámgyorsan elkészíthető recepttel zárnám is a sort: spárga bacon bundában. Mindenkinek nagyon jó készülődést, sütés-főzést kívánunk. De túlzásba azért ne essünk, élvezni se felejtsük el a sok finomságot!
Spárga receptért kattints ide!
Ha már jól laktunk, jöhet a tojásfestés! Húsvéti kreatívkodásainkat itt találjátok:
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: