Nyakunkon a jó idő, itt vannak a friss gyümölcsök is lassan, epret már láttam, igaz aranyárban, a fagyasztóban meg még ott van a tavalyi meggy és szilva. Ha pedig a vendégek 10 perc múlva érkeznek, akkor különösen jó választás a morzsa süti, vagyis a “crumble”.
Hozzávalók:
– 150 g liszt
– 100 g cukor
– 100 g (plusz a kikenéshez) vaj
– 1-2 alma és/vagy körte és/vagy kb. 15 db magozott szilva
Elkészítés:
A legjobb, hogy ennél a sütinél bátran odaengedhetjük a gyerekeket, nem lehet elrontani, és a tepsi kikenését is szívesen elvállalják, amit nem mindenki szeret, pl. én… 🙂
Szóval, tepsit (én nekem egy 20*30 cm-es tűzálló tálam van) vajjal kikenni, beleszórni a gyümölcsöt.
Sütőt előmelegíteni 180 fokra.
Vajat cukorral, liszttel összegyúr(máztat)ni, és gyümölcsre szórni vagy kenni, amilyen állagúra sikeredik. Mivel nálunk fél óráig masszírozta a kisfiam, így összeállt, és kenni kellett.
Sütőben 30-40 perc alatt barnára sütjük. Hagyjuk kihűlni, és ehetjük is. Mennyei!
Tipp: tejszínhabbal vagy vaníliafagyival is tálalhatjuk, nem fogunk csalódni.
Még több receptet itt találsz.
Még több gyerekekkel készíthető dolgot itt találsz.