Recept: Gyors morzsás süti (crumble)

Nyakunkon a jó idő, itt vannak a friss gyümölcsök is lassan, epret már láttam, igaz aranyárban, a fagyasztóban meg még ott van a tavalyi meggy és szilva. Ha pedig a vendégek 10 perc múlva érkeznek, akkor különösen jó választás a morzsa süti, vagyis a “crumble”.

Hozzávalók:

– 150 g liszt

– 100 g cukor

– 100 g (plusz a kikenéshez) vaj

– 1-2 alma és/vagy körte és/vagy kb. 15 db magozott szilva

Elkészítés:

A legjobb, hogy ennél a sütinél bátran odaengedhetjük a gyerekeket, nem lehet elrontani, és a tepsi kikenését is szívesen elvállalják, amit nem mindenki szeret, pl. én… 🙂

Szóval, tepsit (én nekem egy 20*30 cm-es tűzálló tálam van) vajjal kikenni, beleszórni a gyümölcsöt.

Sütőt előmelegíteni 180 fokra.

Vajat cukorral, liszttel összegyúr(máztat)ni, és gyümölcsre szórni vagy kenni, amilyen állagúra sikeredik. Mivel nálunk fél óráig masszírozta a kisfiam, így összeállt, és kenni kellett.

Sütőben 30-40 perc alatt barnára sütjük. Hagyjuk kihűlni, és ehetjük is. Mennyei!

Tipp: tejszínhabbal vagy vaníliafagyival is tálalhatjuk, nem fogunk csalódni.

Még több receptet itt találsz.

Még több gyerekekkel készíthető dolgot itt találsz.

Címkék: , , ,
Tovább a blogra »