Bevallom, hogy volt már, hogy lazán a könnyebb utat választottam, és benyúltam a hűtőbe, és a fokhagymakrémet választottam (pedig volt itthon fokhagyma!), és képes voltam azzal fűszerezni, mert nem volt kedvem a fokhagymával bíbelődni…
Utánanéztem, kipróbáltam ezt a pucolási módszert, és nagyon jó!
Szedjük gerezdekre, és a lapos felével fektessük a vágódeszkára.
Egy nagy konyhakést fektessünk rá, és sózzunk rá egy nagyot az öklünkkel. (Feszültséglevezetésnek is tökéletes. Én a traktoros szomszédra gondoltam, aki ismételten flexelt…)
A fokhagyma héja egyszerűen leválik.
A gerezd végét levágjuk, és készen is vagyunk. Zseniális!
Talán láttátok már Ti is ezt a videót, ahol 10 másodperc alatt megpucolnak egy fej fokhagymát, kipróbáltam, de elvéreztem…
—
További tippek is érdekelnek?
– Heti tipp: házi vanília esszencia
– Heti tipp: a narancsfilé titka
– Heti tippünk: jó-e még a tojás?
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: