Heti tipp: egyszerű gyors fokhagymapucolás

Bevallom, hogy volt már, hogy lazán a könnyebb utat választottam, és benyúltam a hűtőbe, és a fokhagymakrémet választottam (pedig volt itthon fokhagyma!), és képes voltam azzal fűszerezni, mert nem volt kedvem a fokhagymával bíbelődni…

Utánanéztem, kipróbáltam ezt a pucolási módszert, és nagyon jó!

Szedjük gerezdekre, és a lapos felével fektessük a vágódeszkára.

Egy nagy konyhakést fektessünk rá, és sózzunk rá egy nagyot az öklünkkel. (Feszültséglevezetésnek is tökéletes. Én a traktoros szomszédra gondoltam, aki ismételten flexelt…)

A fokhagyma héja egyszerűen leválik.

A gerezd végét levágjuk, és készen is vagyunk. Zseniális!

Talán láttátok már Ti is ezt a videót, ahol 10 másodperc alatt megpucolnak egy fej fokhagymát, kipróbáltam, de elvéreztem…

További tippek is érdekelnek?

– Heti tipp: házi vanília esszencia

– Heti tipp: a narancsfilé titka

– Heti tippünk: jó-e még a tojás?

Címkék: ,
Tovább a blogra »