Szeretem a hagymát, akár nyersen is. De néha túlzottan csíp. Mi ilyenkor a teendő? Vegyünk el a csípősségéből, és élvezzük a hagyma finom ízét egyszerűen! Hogyan? Egyszerűen!
Vágjuk fel a hagymát apróra! Egy tál hideg (akár hűtőbe is betehetjük) vízbe áztassuk be 10-15 percre!
Halásszuk ki a hagymát, és egy tiszta konyharuhán csepegtessük le! Készen is vagyunk!
És akkor jöjjön a ráadás recept, vagyis a Masni-féle “bruschetta”:
Amíg ázik a hagymánk (kb. fél fej), addig kockázzunk fel 1,5 paradicsomot. Keverjük össze a csípősségmentesített hagymát a paradicsommal, mehet bele egy kis frissen őrölt só és bors, valami zölddel pedig díszíthetjük. Nagyon finom!!!
A tipp tippje: azért mert elvettük a hagyma csípősségét, azért még első randira nem ajánljuk ;)!
—
Gyere, nézz még több tippet tőlünk:
– Heti tipp: házi vanília esszencia
– Heti tipp: a narancsfilé titka
– Heti tippünk: jó-e még a tojás?
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: