Ez a leves recept biztos megosztó lesz, őszintén bevallom én is aggódtam egy kicsit, mikor elolvastam az inspirációt adó alapötletet. Eper és paradicsom. Balzsamecet és bazsalikom. Huh. De a végeredmény fantasztikus, próbáljátok ki bátran!
Mosd meg az epret, és a paradicsomot, majd ez utóbbiakat forrázd le, hogy könnyen meg lehessen őket hámozni. Amíg tempóznak a paradicsomok a forró vízben, addig pucold meg az epreket, és darabold fel. Tegyél félre pár szép darabot, a dekoráláshoz.
A meghámozott paradicsomokat add a feldarabolt eperhez, add hozzá a lecsipkedett bazsalikom leveleket, a vanília esszenciát, az olajat, a sűrű balzsamecetet és a sót. Botmixerrel pürésítsük szép homogén levessé.
Azonnal tálald, méghozzá úgy, hogy tegyél egy jégkockát minden tál aljára, erre merd a levest. A félretett eperrel díszíts, és ha esetleg mozzarella golyód is van, dobj a tetejére egyet-egyet.
Receptek, amik még érdekelhetnek, kattins:
Habkönnyű kísértés – Pavlova torta