Epres őrület

Ez a leves recept biztos megosztó lesz, őszintén bevallom én is aggódtam egy kicsit, mikor elolvastam az inspirációt adó alapötletet. Eper és paradicsom. Balzsamecet és bazsalikom. Huh. De a végeredmény fantasztikus, próbáljátok ki bátran!

Ami kell a leveshez (4 nagy vagy 6 kicsi adag lesz belőle): 60 dkg eper, 80 dkg paradicsom, 1 csokor bazsalikom, 1 evőkanál vanília esszencia (házilag is készíthetsz, katt ide), 1 dl olívaolaj, 2-3 evőkanál sűrű balzsamecet, egy csipet só.

Mosd meg az epret, és a paradicsomot, majd ez utóbbiakat forrázd le, hogy könnyen meg lehessen őket hámozni. Amíg tempóznak a paradicsomok a forró vízben, addig pucold meg az epreket, és darabold fel. Tegyél félre pár szép darabot, a dekoráláshoz.

A meghámozott paradicsomokat add a feldarabolt eperhez, add hozzá a lecsipkedett bazsalikom leveleket, a vanília esszenciát, az olajat, a sűrű balzsamecetet és a sót. Botmixerrel pürésítsük szép homogén levessé.

Azonnal tálald, méghozzá úgy, hogy tegyél egy jégkockát minden tál aljára, erre merd a levest. A félretett eperrel díszíts, és ha esetleg mozzarella golyód is van, dobj a tetejére egyet-egyet. 

Jó étvágyat!

Receptek, amik még érdekelhetnek, kattins:

Epres muffin

Házi fagyit mindenkinek!

Habkönnyű kísértés – Pavlova torta

 

Címkék: , , ,
Tovább a blogra »