Masni

Gyors desszert: Mi a bogyó az a clafoutis?

A clafoutis (ejtsd: klafuti) egy roppant izgalmas névvel megáldott roppant egyszerű édesség. Süthetjük egy nagy tálban is, de apró felfújt formákba adagolva még cukibb az eredmény. Illetve pontosítok: szebben fogyasztható eredményt kapunk előre kiporciózva :).

Amire szükséged van ehhez a finomsághoz: 150 g málna, 60g liszt, 90g vaníliás cukor, 2 tojás, 1,5 dl tejszín, 1,5 dl zsíros tej, vaj a formához, porcukor. (Ez a mennyiség 6 db 8 cm-es felfújt formához vagy egy 24 cm-es nagy tálhoz elég.)

_MG_6467_mk

Mosd meg a málnát, és kapcsold be a sütőt 180 fokra. Vajazd ki a formá(ka)t és szórd be vékonyan porcukorral. Szitáld át a lisztet, és keverd el alaposan a maradék vaníliás cukorral. Verd fel a tojásokat, és keverd össze a cukros liszttel, majd lassan add hozzá a tejszínt és a tejet.

_MG_6486_mk

Öntsd a formá(k)ba, de ügyelj rá, hogy a felső peremtől legalább 1 cm maradjon!!! Dobáld bele a málnát a masszába, és 30 perc alatt süsd meg. Amikor kész, hagyd teljen kihűlni – összeesni – majd szórd meg porcukorral a tetejét!

malnas_clafoutis_3

 Jó clafoutis-zást!

Ha tetszett a recept, nézd meg ezeket is:

Napsütés leves

Almás, mákos quiche

Strand food – éljen a lángos!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!