Masni

Heti tipp: zöldborsó 1x1

Remek időszaka ez az évnek, amikor csak úgy tobzódhatunk a friss zöldségekben, amiknek tényleg van ízük. Családi nagy kedvenc nálunk a cukorborsó, született nevén a zöldborsó. Íme pár ötlet vele kapcsolatban:

– ha piacon vesszük, keressük a szép, harsány zöld, hibátlan hüvelyű árut!

– gyermekünket simán bevonhatjuk a pucolásba, és egy kis nassolás közben abszolút megengedett.

– ha megvettük, de nem pucoljuk meg azonnal, akkor maximum egy fél napig nedves konyharuhába csavarva eláll a hűtőben, ha megpucoltok, akkor zacskóban 2-3 napot bír, de együk meg minél hamarabb!

– a megszokott zöldborsó leves mellett kalandozzunk bátran más receptek felé, például a mentás főzelék első osztályú, vagy készítsünk felfújtat, esetleg bolondítsuk meg vele a salátánkat!

borso_1

Korábbi tippjeinket itt találod:

Egyszerű és gyors fokhagyma pucolás

Így nem csúszik a fakanál a lábosba

Emelgetés ésszel

Címkék: , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!