Hogy áll a fagyasztód? Az enyémben még mindig van tavalyi gyümölcs… A nyár közeledtével egyre sürgetőbb a kiürítése, és ekkor bukkantam egy jó adag ribizlire. Van egy nagyon jól bevált banánkenyér receptem, felturbóztam egy kicsit:
Hozzávalók:
– 2 db érett banán
– 2-3 ek egyéb gyümölcs (pl. fagyasztott ribizli)
– 70 g kókuszzsír
– 80 g kristálycukor
– 125 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt
– 125 g fehér tönkölyliszt
– 2 tojás
– 1 csomag sütőpor
– 50 g apróbb szemű zabpehely
Egy tálban nyomkodjuk szét egy villával a banánokat. Egy keverőtálban keverjük össze a lisztet a sütőporral, cukorral, tojással, és a megolvasztott kókuszzsírral. Majd jöhet hozzá a banán, a ribizli és a zabpehely. Kókuszzsírral kenjünk ki egy sütőformát, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 50 perc alatt süssük aranybarnára.
A maradék ribizlivel, vagy lekvárral öntsük nyakon tálalás előtt, mert elég sűrű a tészta. Vagy most a vaníliafagyi jutott hirtelen eszembe, legközelebb kipróbálom azzal! Jó étvágyat!
—-
Gyere, olvass még több receptet tőlünk:
– Az egyszerűen tökéletes kenyér titka
– Gyors desszert: Mi a bogyó az a clafoutis?
– Recept: Gyors morzsás süti (crumble)
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: