Masni

Recept: Tejmentes zabpelyhes banánkenyér

Hogy áll a fagyasztód? Az enyémben még mindig van tavalyi gyümölcs… A nyár közeledtével egyre sürgetőbb a kiürítése, és ekkor bukkantam egy jó adag ribizlire. Van egy nagyon jól bevált banánkenyér receptem, felturbóztam egy kicsit:

_MG_2515-001

Hozzávalók:

– 2 db érett banán

– 2-3 ek egyéb gyümölcs (pl. fagyasztott ribizli)

– 70 g kókuszzsír

– 80 g kristálycukor

– 125 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt

– 125 g fehér tönkölyliszt

– 2 tojás

– 1 csomag sütőpor

– 50 g apróbb szemű zabpehely

_MG_2494-002

 

 

Egy tálban nyomkodjuk szét egy villával a banánokat. Egy keverőtálban keverjük össze a lisztet a sütőporral, cukorral, tojással, és a megolvasztott kókuszzsírral. Majd jöhet hozzá a banán, a ribizli és a zabpehely. Kókuszzsírral kenjünk ki egy sütőformát, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 50 perc alatt süssük aranybarnára.

 

_MG_2511-001

 

A maradék ribizlivel, vagy lekvárral öntsük nyakon tálalás előtt, mert elég sűrű a tészta. Vagy most a vaníliafagyi jutott hirtelen eszembe, legközelebb kipróbálom azzal! Jó étvágyat!

—-

Gyere, olvass még több receptet tőlünk:

– Az egyszerűen tökéletes kenyér titka

– Gyors desszert: Mi a bogyó az a clafoutis?

– Recept: Gyors morzsás süti (crumble)

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!