Szeretem a bénabiztos sütiket. Nem kell azon izgulni, hogy jaj, most milyen kedve van a sütőnek, és feljön-e, nem túl sok-e bele a friss/fagyasztott gyümölcs, kijön-e majd a tepsiből és társai. Ez mindig jól sikerül. Finom, mindig elfogy. Legjobb meggyel és szilvával. Kefires pohár a bögre, 20*30-as tepsibe fér bele. Lehet persze felezni, de minek, úgyis kevés lesz a végén. 🙂
Hozzávalók:
– 2 pohár kefir
– 4 pohár liszt
– 1 sütőpor
– 2 pohár (nyírfa)cukor
– fél pohár olaj
– 4 tojás
– tetejére gyümölcs (pl. 3 pohárnyi magozott meggy nyáron vagy egy lecsöpögtetett magozott meggybefőtt télen)
Elkészítés (vigyázat, nagyon egyszerű!):
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Minden hozzávalót – a gyümölcs kivételével – keverjünk össze egy tálban, majd öntsük a sütőpapírral bélelt tepsibe, és szórjuk rá a gyümölcsöket! 40-45 perc alatt süssük aranybarnára. Hagyjuk kihűlni, nehogy hasfájás legyen belőle!
Gyere, süss velünk még többet:
– Ropogós keksz a javából – glutén- és laktózmentes
– Recept: gyors citromos-diós kocka (tej-és gluténmentes)
– Szilvás csokifagyi mézeskalács kosárban
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: