Masni

Mindig siker: bögrés kefires süti

Szeretem a bénabiztos sütiket. Nem kell azon izgulni, hogy jaj, most milyen kedve van a sütőnek, és feljön-e, nem túl sok-e bele a friss/fagyasztott gyümölcs, kijön-e majd a tepsiből és társai. Ez mindig jól sikerül. Finom, mindig elfogy. Legjobb meggyel és szilvával. Kefires pohár a bögre, 20*30-as tepsibe fér bele. Lehet persze felezni, de minek, úgyis kevés lesz a végén. 🙂

x_kefires suti

Hozzávalók:

– 2 pohár kefir

– 4 pohár liszt

– 1 sütőpor

– 2 pohár (nyírfa)cukor

– fél pohár olaj

– 4 tojás

– tetejére gyümölcs (pl. 3 pohárnyi magozott meggy nyáron vagy egy lecsöpögtetett magozott meggybefőtt télen)

_MG_2814-001

Elkészítés (vigyázat, nagyon egyszerű!):

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Minden hozzávalót – a gyümölcs kivételével – keverjünk össze egy tálban, majd öntsük a sütőpapírral bélelt tepsibe, és szórjuk rá a gyümölcsöket! 40-45 perc alatt süssük aranybarnára. Hagyjuk kihűlni, nehogy hasfájás legyen belőle!

_MG_2812-001

Gyere, süss velünk még többet:

– Ropogós keksz a javából – glutén- és laktózmentes

– Recept: gyors citromos-diós kocka (tej-és gluténmentes)

– Szilvás csokifagyi mézeskalács kosárban

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!