Masni

Recept: almás-répás "szupergolyó"

A fiatalabb generációnál nem nagyon megy nálunk a gyümölcs és zöldség evés. De legalább már sikerült elfogadnom, hogy társas eseményeknél nem az én gyerekem fog elsőként rárabolni a zöld köretre és a felkínált gyümölcsökre, viszont elsőként fog sírni a krumpliért. Ez van. Amúgy már jobb a helyzet, látok némi reményt, hogy valaha elfogy egy alma, alma formájában. Mert most varázsolok. A zöldségeket és gyümölcsöket felismerhetetlenségig aprítom, darálom, keverem, és lám így lecsúszik. Néha még az “ez tök finom” is elhangzik. Nálunk az almás-répás golyó a “szupergolyó” nevet kapta. (Van nálunk még golyóleves is, vagyis összeturmixolt zöldségleves levesgyönggyel, és egészségkocka, ami a zöldséges rakott hús…)

_MG_2966-001

Hozzávalók:

  • 400 g sárgarépa
  • 400 g alma
  • 250 g darált zabpehely (vagy ha nincs, akkor darált dió, keksz vagy morzsa)
  • 1 citrom leve és reszelt héja (reszelt citromos tippünket ne hagyd ki!)
  • 50 g méz
  • 100 g kókuszreszelék (vagy darált dió)

A kókuszreszelék kivételével keverjünk össze mindent, és formázzunk belőle golyókat. Hempergessük meg a kókuszreszelékben őket, és egy tálban vagy dobozban tegyük a hűtőbe összeállni őket. Nagyon finom!

_MG_2968-001

Gyere, egyél velünk még több finomságot:

– Mindig siker: bögrés kefires süti

– Recept: a tökéletes ciabatta (kezdőknek is!)

– Heti tipp: házi vanília esszencia

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!