Itt a meggyszezon, de ami a legjobb a meggyben, hogy meggyet mindig nagyon könnyű előteremteni. Fagyasztó(pult)ból, befőttből, és persze frissen is több hétig tart a szezonja. A mákról nem is beszélve. Most mini muffinként készültek, így kisebb tenyerekben is jobban elfér (no meg a veszteség is kevesebb balesetkor 🙂 )!
Hozzávalók (kb. 20 mini muffinhoz):
– 1,5 dl apró szemű zabpehely
– 1,5 dl fehér vagy teljes kiőrlésű búzaliszt
– 2 csapott tk sütőpor
– 3 ek darált mák
– 1 pohár natúr joghurt
– 125 ml almalé
– 60 g olvasztott vaj
– 3 ek (nyírfa)cukor
– kb. 40 szem magozott meggy
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra!
Egyik tálbab keverjük össze a száraz elemeket, egy másikban a folyékonyakat! Majd elegyítsük ezt a kettőt. Tegyünk muffin papírokat a formába, és porciózzuk bele a masszát!
Mindegyik muffin tetejére tegyünk két szem magozott meggyet. Kb. 20 perc alatt süssük készre! Hagyjuk kihűlni, nehogy hasfájás legyen belőle… 🙂
—
Gyere, süss velünk még többet!
– Mindig siker: bögrés kefires süti
– Recept: a tökéletes ciabatta (kezdőknek is!)
– Recept: a gyors és tökéletes mákos guba
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: