Masni

Recept: Meggyes-mákos muffin

Itt a meggyszezon, de ami a legjobb a meggyben, hogy meggyet mindig nagyon könnyű előteremteni. Fagyasztó(pult)ból, befőttből, és persze frissen is több hétig tart a szezonja. A mákról nem is beszélve. Most mini muffinként készültek, így kisebb tenyerekben is jobban elfér (no meg a veszteség is kevesebb balesetkor 🙂 )!

DSC_4290-002

Hozzávalók (kb. 20 mini muffinhoz):

– 1,5 dl apró szemű zabpehely

– 1,5 dl fehér vagy teljes kiőrlésű búzaliszt

– 2 csapott tk sütőpor

– 3 ek darált mák

– 1 pohár natúr joghurt

– 125 ml almalé

– 60 g olvasztott vaj

– 3 ek (nyírfa)cukor

– kb. 40 szem magozott meggy

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra!

Egyik tálbab keverjük össze a száraz elemeket, egy másikban a folyékonyakat! Majd elegyítsük ezt a kettőt. Tegyünk muffin papírokat a formába, és porciózzuk bele a masszát!

Mindegyik muffin tetejére tegyünk két szem magozott meggyet. Kb. 20 perc alatt süssük készre! Hagyjuk kihűlni, nehogy hasfájás legyen belőle… 🙂

2

Gyere, süss velünk még többet!

– Mindig siker: bögrés kefires süti

– Recept: a tökéletes ciabatta (kezdőknek is!)

– Recept: a gyors és tökéletes mákos guba

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!