Sütis repertoáromban vannak a klasszikus sütik, vannak a paleo sütik és vannak az előző kettő halmazból származó öszvérek. Azaz, klasszikus sütinek indultak, de paleová váltak. Aki esetleg nem tudna követni, a lényeg, hogy szénhidrát kivonásban részesítettem a sütiket. A pavlova egy remek, látványos, és igazán szörnyen egyszerű sütemény, ami akár még paleonak is születhetett volna, ha anno létezett volna nyírfacukor.
Ami a tortához kell: 5 szoba hőmérsékletű tojásfehérje, 10 dkg porcukorrá őrölt nyírfacukor, 1 teáskanál ecet. Pár gondolat, mielőtt belevágunk. Ehhez a projekthez a mélyhűtőből jó előre elővett tojásfehérjék például tökéletesek! A sütőt jó előre kapcsold be 160 fokra (alsó-felső sütés). A nyírfacukrot konyhai aprítóban, vagy a régi, jó öreg kávédarálóban tudod porrá alakítani.
Kezd el felverni a tojásfehérjét, és amikor már félig jó, akkor kezd a porcukrot kanalanként hozzáadagolni. Sokáig verd, amíg fényes lesz, és elfogy a cukor. A legeslegvégén add hozzá az ecetet is. Az a jó, amikor kihúzva a habverőt szép csúcsos a hab.
Most tégy egy sütőpapírt a tepsibe, vedd le a sütő hőfokát 110 fokra. A sütőpapírra tegyél egy kb. 20-22 cm átmérőjű tányért, rajzold körbe. A kirajzolt karika segít majd szép kerek tortát sütni. Egy szilikonos lapáttal kezd el a habot a körre lapátolni. Amikor elfogyott a hab, csinosítsd, hullámosítsd kedvedre. Majd irány a sütő! 1 órát süsd a tortát, majd kinyitott sütőajtó mellett hagyd bent kihűlni. Igazából akkor a legjobb, ha találás előtti este meg tudod csinálni, de egy fél napot mindenképpen pihentesd!
Idény gyümölccsel, kókusz tejszínhabbal kínáld. Mennyei!
Korábbi nem paleo pavlova receptjeink itt vannak, próbáljátok ki ezeket is!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: