Sütis repertoáromban vannak a klasszikus sütik, vannak a paleo sütik és vannak az előző kettő halmazból származó öszvérek. Azaz, klasszikus sütinek indultak, de paleová váltak. Aki esetleg nem tudna követni, a lényeg, hogy szénhidrát kivonásban részesítettem a sütiket. A pavlova egy remek, látványos, és igazán szörnyen egyszerű sütemény, ami akár még paleonak is születhetett volna, ha anno létezett volna nyírfacukor.
Ami a tortához kell: 5 szoba hőmérsékletű tojásfehérje, 10 dkg porcukorrá őrölt nyírfacukor, 1 teáskanál ecet. Pár gondolat, mielőtt belevágunk. Ehhez a projekthez a mélyhűtőből jó előre elővett tojásfehérjék például tökéletesek! A sütőt jó előre kapcsold be 160 fokra (alsó-felső sütés). A nyírfacukrot konyhai aprítóban, vagy a régi, jó öreg kávédarálóban tudod porrá alakítani.
Kezd el felverni a tojásfehérjét, és amikor már félig jó, akkor kezd a porcukrot kanalanként hozzáadagolni. Sokáig verd, amíg fényes lesz, és elfogy a cukor. A legeslegvégén add hozzá az ecetet is. Az a jó, amikor kihúzva a habverőt szép csúcsos a hab.
Most tégy egy sütőpapírt a tepsibe, vedd le a sütő hőfokát 110 fokra. A sütőpapírra tegyél egy kb. 20-22 cm átmérőjű tányért, rajzold körbe. A kirajzolt karika segít majd szép kerek tortát sütni. Egy szilikonos lapáttal kezd el a habot a körre lapátolni. Amikor elfogyott a hab, csinosítsd, hullámosítsd kedvedre. Majd irány a sütő! 1 órát süsd a tortát, majd kinyitott sütőajtó mellett hagyd bent kihűlni. Igazából akkor a legjobb, ha találás előtti este meg tudod csinálni, de egy fél napot mindenképpen pihentesd!
Idény gyümölccsel, kókusz tejszínhabbal kínáld. Mennyei!
Korábbi nem paleo pavlova receptjeink itt vannak, próbáljátok ki ezeket is!