Házi ételízesítő télire

Piacozunk. Főleg hétköznap. Ennek okát már korábban megosztottam Veletek… 🙂 Az asztalok és kínálók roskadoznak a finomabbnál-finomabb (remélhetőleg magyar) zöldségekkel. Érzem, hogy muszáj palackba zárnom, és majd télen előcsalogatom a finom friss nyári összetéveszthetetlen ízeket. Eddig ezt használtam, ami szuper, de drága. Így elhatároztam, hogy készítek én is házi ételízesítőt.

Hozzávalók:

Elkészítés:

Mindent megmos és feldarabol. Majd ledarál. A lényeg, hogy nagyon pici darabokra aprítsa a készülék. Lehet pl. húsdaráló is. Ha megvagyunk, keverjük bele a durva szemű sót. Így fog kb. kinézni:

Aztán szép, ragacstalanított üvegekbe töltjük a házi ételízesítőnket, és jövő nyárig ebből főzünk! 🙂

Ez egy nagyon-nagyon hosszadalmas és fárasztó projekt, hívjunk segítőket, társaságban úgyis jobban telik az idő! 🙂

Gyere, szorgoskodj velünk még többet:

– Sült barack fagyit minden mélyhűtőbe!

– Tipp: zöldséges “jégkocka”

– 5+1 érdekesség a csokoládéról, ajándék recepttel

Címkék:
Tovább a blogra »