Milánói. Hétköznap, hétvégén, akár minden nap. Nálunk ez a menü. Oké, néha van rántott hús vagy paradicsomos húsgombóc is. Általában időhiányban szenvedek (ki nem, ugye?!), ezért kifejlesztettem egy nagyon gyors milánói szósz receptet.
Hozzávalók:
– 1 fej vöröshagyma
– 0,5 kg darált hús
– só, bors, általános fűszerkeverék, 2 gerezd fokhagyma
– 0,5 l-es passzírozott paradicsom
Elkészítés:
Hagymát kevés zsiradékon pároljuk meg, mehet rá a darált hús. Pirítsuk meg, és fűszerezzük. Só, bors, általános fűszerkeverék (1 kk-nyi elég ebből a saját készítésűből), 2 fokhagymagerezd felaprítva. Öntsük rá a passzírozott paradicsomot, és főzzük fél óráig. Tésztakedvelők tésztával, paleok fogyasszák egy negyed fej felkockázott jégsalátával. Mennyei!
—
Gyere, főzz velünk még többet!
– 5+1 érdekesség a csokoládéról, ajándék recepttel
– Mindig siker: bögrés kefires süti
– Recept: a tökéletes ciabatta (kezdőknek is!)