Masni

Tökéletes vékony tésztás pizza recept

Lehet, hogy a képek alapján kicsit elcsodálkoztok, de egy kicsit továbbfejlesztettem (vagy inkább hamarabb abbahagytam a munkát 😀 ) az estére bedagasztott pizzatésztát, és ilyen kis rudacskák lettek belőle, nem sima pizza ilyen-olyan feltéttel.

x_pizza

Hozzávalók a pizza alaptésztához (ebből 4 pizza lesz, egy pizza kb. 80%-ban tölti ki a tepsit):

– 0,5 kg fehér liszt

– 42 g élesztő (a sajátmárkás élesztők ekkorák szoktak lenni)

– 1 ek só

– 1 ek oregánó

– egy csipet cukor

– 2-3 ek olíva olaj

– 1,5-2 dl langyos víz (ha tönköly fehér lisztből készítjük, jóval kevesebb víz kell!)

Elkészítés:

Tegyük egy nagy tálba a lisztet, morzsoljuk rá az élesztőt, szórjuk rá az oregánót és sót, majd keverjük össze. Szépen lassan adagoljuk hozzá a vizet, annyit, amennyit felvesz, és gyúrjuk össze. Takarjuk le egy konyharuhával, és tegyük valamilyen huzatmentes, kellemesen meleg helyre kelni. A sütőt kapcsoljuk be 220 fokra!

Negyedeljük el a tésztát (nem kell azért g-ra pontosan!) és lisztes gyúródeszkán nyújtsuk ki jó vékonyra (kb. 2 mm lehet).

IMG_3142-001

(Ha pizzát sütünk, akkor mehet is a sütőpapírral kibélelt tepsire, és mehet rá a mindenféle feltét.)

Vágjuk fel 4-5 cm széles csíkokra, hajtsuk félbe, és csavarjuk meg párszor a tengelye körül.

IMG_3146-001

Tegyük sütőpapírral kibélelt tepsire!

IMG_3149-001

Kenjük meg olíva olajjal, és ha elérte a sütőnk a 220 fokot, akkor tegyük be!

IMG_3152-001

8-10 perc alatt megsül. Vigyázat, könnyen megég, ne lépjünk le közben fürdőt takarítani!

Kínálhatunk hozzá mindenféle mártogatóst, kencét, isteni! Jó étvágyat!

IMG_3158-001

Gyere, süss velünk még többet:

– 5+1 kenyér

– Mindig siker: bögrés kefires süti

– Recept: Gyors morzsás süti (crumble)

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!