Lehet, hogy a képek alapján kicsit elcsodálkoztok, de egy kicsit továbbfejlesztettem (vagy inkább hamarabb abbahagytam a munkát 😀 ) az estére bedagasztott pizzatésztát, és ilyen kis rudacskák lettek belőle, nem sima pizza ilyen-olyan feltéttel.
Hozzávalók a pizza alaptésztához (ebből 4 pizza lesz, egy pizza kb. 80%-ban tölti ki a tepsit):
– 0,5 kg fehér liszt
– 42 g élesztő (a sajátmárkás élesztők ekkorák szoktak lenni)
– 1 ek só
– 1 ek oregánó
– egy csipet cukor
– 2-3 ek olíva olaj
– 1,5-2 dl langyos víz (ha tönköly fehér lisztből készítjük, jóval kevesebb víz kell!)
Elkészítés:
Tegyük egy nagy tálba a lisztet, morzsoljuk rá az élesztőt, szórjuk rá az oregánót és sót, majd keverjük össze. Szépen lassan adagoljuk hozzá a vizet, annyit, amennyit felvesz, és gyúrjuk össze. Takarjuk le egy konyharuhával, és tegyük valamilyen huzatmentes, kellemesen meleg helyre kelni. A sütőt kapcsoljuk be 220 fokra!
Negyedeljük el a tésztát (nem kell azért g-ra pontosan!) és lisztes gyúródeszkán nyújtsuk ki jó vékonyra (kb. 2 mm lehet).
(Ha pizzát sütünk, akkor mehet is a sütőpapírral kibélelt tepsire, és mehet rá a mindenféle feltét.)
Vágjuk fel 4-5 cm széles csíkokra, hajtsuk félbe, és csavarjuk meg párszor a tengelye körül.
Tegyük sütőpapírral kibélelt tepsire!
Kenjük meg olíva olajjal, és ha elérte a sütőnk a 220 fokot, akkor tegyük be!
8-10 perc alatt megsül. Vigyázat, könnyen megég, ne lépjünk le közben fürdőt takarítani!
Kínálhatunk hozzá mindenféle mártogatóst, kencét, isteni! Jó étvágyat!
—
Gyere, süss velünk még többet:
– Mindig siker: bögrés kefires süti
– Recept: Gyors morzsás süti (crumble)
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: