Egészséges, gyors és finom morzsasüti
Nem, ez a cím nem egy science-fiction, és még csak nem is átverés. Létezik igen, megalkottuk, megsütöttük és nagyon hamar meg is ettük. Van benne gyümölcs, zabpehely, dió. Ki süti meg velünk?
Ami 6 kis felfújt formához kell: 18 szem szilva (formánkként 3-3, félbe vágva, kimagozva), 1/2 bögre (120 ml) apróra vágott dió, 1/2 bögre zabpehely, 2 evőkanál nyírfa cukor, 1 evőkanál vanília esszencia és 6 kiskanál kókuszzsír.
A szilvákat rendezgessük el a formákban. Egy nagyobb tálban keverjük össze a morzsához az apróra vágott diót, a zabpelyhet, a cukrot és a vanília esszenciát. Mindegyik szilvás formára kb. 2 evőkanál morzsa jut. Mindegyik morzsakupacra tegyünk 1-1 kiskanál kókuszzsírt. 190 fokra előmelegített sütőben, alsó-felső sütésen, süssük 25 percet.
Ha kész hagyjuk langyosra hűlni és találhatjuk vanília fagyival, vagy teljesen kihűlten, extra nyírfa porcukorral megszórva. Fogyassza mindenki vérmérséklete szerint :).
Jó étvágyat!
További recept ötleteinket itt találod:
Mennyei avokádós csokikrém (laktózmentes)
Tökéletes vékony tésztás pizza recept
Tuti szendvicskrémek
Ha nem szeretnél lemaradni egyetlen fontos bejegyzésünkről sem, iratkozz fel a Masni Friss hírlevelünkre most!
Ha tetszett ez a bejegyzés, olvasd el ezeket is: