Mindenféle nézetek vannak, hogy a krumpli így egészségtelen, úgy egészségtelen… Lehet. Elhiszem. De attól még borzasztóan finom tud lenni, és mindenki nagyon szereti. El szoktam gyengülni simán, és bizony készítek belőle tepsis krumplit! 🙂
Hozzávalók:
– disznó- vagy kacsazsír
– lila- vagy vöröshagyma
– só
– sütni való krumpli
Zsírozzuk ki a tepsit (fémet, üveget, mindegy), tegyünk bele egy réteg hagymát mehet rá a felkarikázott krumpli. Sózzuk kedvünkre, és mehet rá ismét a hagyma.
Sütőt nem szoktam előmelegíteni a spórolás jegyében (ez nem piskóta, aminél attól félünk, hogy nem jön fel), és 180 fokon szép pirosasra sütöm. Azért nem mondok időt, mert ki tudja, kinek mennyi idő alatt melegszik fel a sütője (de egy órán belül biztos kész). Villával is lehet ellenőrizni a krumpli állapotát, ha simán bele tudjuk szúrni, jók vagyunk!
Jó étvágyat!
—
Gyere, süss velünk még többet:
– Tökéletes vékony tésztás pizza recept
– Mindig siker: bögrés kefires süti
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: