Kókuszos, szilvás morzsasüti (paleo, vegán)
Ahogy a nyár a karkötő gyártás bűvöletében zajlott, úgy lesz ez az ősz a morzsasütiké. Nem tudom miért, de valahogy most jött el az életemben az a szakasz, elkezdtem lelkesedni a gyümölcs alapú, bármilyen morzsával megszórt, szottyos, langyos, álom finom sütikért. Eddig az a sütikockás, maximum kekszes voltam. De ez a felfedezésem megváltoztatott mindent. A süti amúgy nem csak szilvával, hanem mondjuk nyáron barackkal, vagy mondjuk akár körtével vagy almával is remekül sikerülhet. Ha esetleg kipróbálod, írd meg, érdekel!
Amire szükséged lesz:
1 kg szilva, 2 evőkanál méz, 1 evőkanál vanília esszencia, 1 nagy csipet fahéj. A morzsához: 1,5 bögre dió, fél bögre kókuszreszelék, 2 evőkanál méz, 1 nagy púpos evőkanál kókuszzsír.
A folyamat:
A gyümölcsöket mosd meg, magozd ki, és nagyjából feldarabolva tedd egy lábosba. Kanalazd rá a mézet, add hozzá a vanília esszenciát és a fahéjat. Készíts kompótot, azaz kezd el melegíteni. Amikor levet ereszd, vedd lejjebb a hőmérsékletet, és hagyd gyöngyözve főni 5-7 percig.
Amíg a gyümölcs fő, addig készítsd el a morzsát: tedd aprítóba a diót, öntsd mellé a kókuszreszeléket és pulzáló darálással aprítsd össze a kettőt. Majd tedd hozzá a mézet és a kókuszzsírt. Pulzálj az aprítóval még párat.
Melegítsd elő a sütőt 200 fokra. Vegyél egy 15×20 cm-es tűzálló edényt, kanalazd bele a kompótot, kend a tetejére a morzsát, majd irány a sütő!
Légkeverés mellett 15 percet süsd. Amikor kész, hagyd egy picit hűlni. Langyosan a legfinomabb, de ha egyszerre nem eszitek meg, 2-3 napig a hűtőben is eláll.
Jó étvágyat!
Még több recept tőlünk Neked itt!
Ha nem szeretnél lemaradni legjobb bejegyzéseinkről, akkor iratkozz fel most a Masni Friss hírlevelünkre!
Ha tetszett ez a bejegyzés, olvasd el ezeket is: