Nagyon szeretem a mandulát, de azért mindennek van határa. Az kész mandulavaj annyiba kerül, amit már nem jó szívvel vásárolnék meg. És nem is fogom, mert rátaláltam a tuti receptre, és otthon is elkészíthető, kb. fele áron kijön!
Hozzávalók:
– 100 g mandula (nem pörkölt, nem sós, hanem natúr)
– 1 ek nyírfacukor
– 1 csipet só
– nagyon erős aprítógép
Tegyük a mandulát az aprítógépbe, és először lassan, majd gyorsan kezdjük el aprítani a mandulaszemeket.
Először lesz egy darálmány, majd ilyen gyurmaszerű morzsalék…
…és végül összeáll egy krémes vajjá. Magában is mennyei! A vaj állapot olyan 10-15 perc alatt következik be, de ha túl száraz volt a mandula, vagy sehogy sem akar jó lenne, akkor pár csepp mandula-vagy repceolajjal segíthetünk!
—
Gyere, olvass még több tippet tőlünk:
– 5+1 természetes tisztítószer
– Tipp: mihez kezdjünk a tojásfehérjékkel