Masni

Recept: tönköly kenyér élesztő nélkül

Mindig is vonzott, hogy sütőporral süssek kenyeret. Egy korábbi “nem szigorú paleo kenyér” már készült nálunk szódabikarbónával, és most is így történt, de most tönkölyliszt az alap. Candida diétát folytatók is fogyaszthatják!

image001

Hozzávalók:

– 0,5 kg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
– 1 tk szódabikarbóna
– 1 tk só
– 8 ek olaj
– 3 dl víz (talán egy picit több, ha mégse állna össze)

Melegítsük elő a sütőnket 180 fokra. Egy tálban keverjünk össze minden hozzávalót. Egy hosszúkás tepsit (pl. őzgerinc) kenjünk ki valamilyen zsiradékkal, és lapítsuk bele a tésztánkat. Amúgy cipót is süthetünk belőle, jól formázható a massza.

Kicsit kevesebb mint egy óráig süssük. Ha szépen megbarnul a teteje, akkor kész is van!

Figyelem! Ez nem egy fehér bagett! Tömör kenyér, vékony szeleteket szeljünk belőle, és mindenféle finom kencének kitűnő alapja lesz!

image002

Gyere, süss velünk még többet:

– Kókuszos, szilvás morzsasüti (paleo, vegán)

– Tökéletes vékony tésztás pizza recept

– 5+1 kenyér

Címkék:

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!