Masni

Tipp: száríts velünk narancsot

Ugyan az igazi szürke, hideg ősznek még nyoma sincs, de ennek inkább örüljünk, mint búsuljunk miatta. Ami viszont van, az a narancs. Én személy szerint nagyon szeretem mindenféle formában, magában, lének facsarva, sütibe, vagy például a kezeletlen héját mindig elrakom ízesítőnek. Most egy teljesen új kalandba vágtam bele, mert eddig csak boltit használtam ilyen célra. Készítettem itthon szárított narancsot, ami a boltinak tényleg a nyomába se ér. Próbáljátok ki!

narancs_szaritas_02Vágd fel a narancsot max. 1 cm széles karikákra. (Ha vékonyabb megég, ha vastagabb nem szárad ki)

narancs_szaritas_03Tedd a narancsokat egy sütőrácsra, és a sütő aljába pedig, a narancsok alá, tegyél egy alufóliát. Tedd be a sütőbe a narancsot, és 120 fokon légkeverés mellett kezd el “sütni”, szárítani. Jön a titok: fél óránként forgasd meg, hogy ne ragadjon a rácsra. Majd vedd le a hőfokot 60 fokra, állítsd alsó-felső sütésre a sütőt, egy főzőkanállal támaszd ki az ajtót, hogy szellőzzön, és menjen még egy másfél órát.

narancs_szaritas_04

narancs_szaritas_01Ha kivetted még egy napot pihentesd, majd dekorálj vele kedvedre, lógasd fel a szobákban egy kis fahéj rúddal megpimpelve, remek illatosító is egyben!

 

*****************

3 éves a Masni! Játssz velünk, nyerj Krups Dolce Gusto kávéfőzőt!

*****************

További tippjeinket itt találod:

Így születnek újjá a törülközőid

Mécsesek az üveg mélyén

Ragyogó rozsdamentes edények titka

Címkék:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!