Ugyan az igazi szürke, hideg ősznek még nyoma sincs, de ennek inkább örüljünk, mint búsuljunk miatta. Ami viszont van, az a narancs. Én személy szerint nagyon szeretem mindenféle formában, magában, lének facsarva, sütibe, vagy például a kezeletlen héját mindig elrakom ízesítőnek. Most egy teljesen új kalandba vágtam bele, mert eddig csak boltit használtam ilyen célra. Készítettem itthon szárított narancsot, ami a boltinak tényleg a nyomába se ér. Próbáljátok ki!
Vágd fel a narancsot max. 1 cm széles karikákra. (Ha vékonyabb megég, ha vastagabb nem szárad ki)
Tedd a narancsokat egy sütőrácsra, és a sütő aljába pedig, a narancsok alá, tegyél egy alufóliát. Tedd be a sütőbe a narancsot, és 120 fokon légkeverés mellett kezd el “sütni”, szárítani. Jön a titok: fél óránként forgasd meg, hogy ne ragadjon a rácsra. Majd vedd le a hőfokot 60 fokra, állítsd alsó-felső sütésre a sütőt, egy főzőkanállal támaszd ki az ajtót, hogy szellőzzön, és menjen még egy másfél órát.
Ha kivetted még egy napot pihentesd, majd dekorálj vele kedvedre, lógasd fel a szobákban egy kis fahéj rúddal megpimpelve, remek illatosító is egyben!
*****************
3 éves a Masni! Játssz velünk, nyerj Krups Dolce Gusto kávéfőzőt!
*****************
További tippjeinket itt találod:
Így születnek újjá a törülközőid
Ragyogó rozsdamentes edények titka
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: