Több fenntartásom is volt eddig az olajban sütős krumplival. Soroljam? Megkíméllek, csak a lényeget írom le: nem is lett olyan finom, mint a “bolti” vagy “éttermi”, akkor meg miért erőlködjek? Aztán kipróbáltam ezt a módszert, és most már csak azt tudom felhozni indoknak, hogy miért nem lesz sült krumpli, hogy nemes egyszerűséggel nincs itthon krumpli vagy olaj.
Vagyis, a hozzávalók:
– sok krumpli
– sok olaj
– nagy lábos
Krumplit hámozzuk meg, és a családtagjaink kívánsága szerint daraboljuk. Nálunk az össze-vissza hasáb a menő. 🙂 Mossuk meg, egy konyharuhán csöpögtessük le, mehet a lábosba, és öntsük színültig olajjal. Gyújtsunk alá, és forrástól számítva 40-50 perc alatt készre sül. Szűrővel halásszuk ki a krumplikat, csöpögtessük le, és fogyasszuk jóízűen! 😉
Ugye milyen egyszerű? Nem fröcsög, nem lesz szottyos, egyszerűen tökéletes!
*****************
3 éves a Masni! Játssz velünk, nyerj Krups Dolce Gusto kávéfőzőt!
*****************
—
Gyere, süss velünk még többet:
– Recept: tökéletes tepsis krumpli
– Tökéletes vékony tésztás pizza recept
– Mindig siker: bögrés kefires süti