A szendvicskrémek nálunk is mindig nagy sikert aratnak (olvasóink nagy kedvenceit itt olvashatjátok), most éppen hetente készül nálunk egy adag padlizsánkrém. Nagyon egyszerű és talán ennél már csak finomabb!
Hozzávalók:
– 1 közepes padlizsán
– 1 tojás
– 1 ek zsír vagy kókuszzsír (vagy ha nincs tejprobléma, akkor vaj is lehet)
– ízlés szerint 1 gerezd foghagyma, só, bors
Szeleteljük fel kb. 1 cm vastag szeletekre a padlizsánt, és sütőpapíron 180 fokon 20-30 perc alatt süssük meg. (Tipp: ha amúgy is sütünk valamit, akkor annak a maradékhőjén a padlizsánunkat még pont megsüthetjük.) Főzzünk egy 8-10 perces kemény tojást. Ha van aprítógépünk, akkor abban, ha nincs, akkor egy tálban botmixerrel pépesítsük a padlizsánt a kemény tojással, a zsírral és a fűszerekkel.
Pirítósra, salátára tökéletes, de most jutott eszembe, hogy legközelebb a pizza rudacskákhoz is elkészítem.
Jó étvágyat! 🙂
*****************
3 éves a Masni! Játssz velünk, nyerj Krups Dolce Gusto kávéfőzőt!
*****************
—
Gyere, főzz velünk még többet!
– Recept: tökéletes sült krumpli házilag
– Recept: IKEA-s húsgolyó, vagy még annál is jobb!
– 5+1 érdekesség a csokoládéról, ajándék recepttel
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: