Masni

Recept: a tökéletes és pofonegyszerű padlizsánkrém

A szendvicskrémek nálunk is mindig nagy sikert aratnak (olvasóink nagy kedvenceit itt olvashatjátok), most éppen hetente készül nálunk egy adag padlizsánkrém. Nagyon egyszerű és talán ennél már csak finomabb!

IMG_4900-001

Hozzávalók:

– 1 közepes padlizsán

– 1 tojás

– 1 ek zsír vagy kókuszzsír (vagy ha nincs tejprobléma, akkor vaj is lehet)

– ízlés szerint 1 gerezd foghagyma, só, bors

Szeleteljük fel kb. 1 cm vastag szeletekre a padlizsánt, és sütőpapíron 180 fokon 20-30 perc alatt süssük meg. (Tipp: ha amúgy is sütünk valamit, akkor annak a maradékhőjén a padlizsánunkat még pont megsüthetjük.) Főzzünk egy 8-10 perces kemény tojást. Ha van aprítógépünk, akkor abban, ha nincs, akkor egy tálban botmixerrel pépesítsük a padlizsánt a kemény tojással, a zsírral és a fűszerekkel.

Pirítósra, salátára tökéletes, de most jutott eszembe, hogy legközelebb a pizza rudacskákhoz is elkészítem.

IMG_4906-001

Jó étvágyat! 🙂

*****************

3 éves a Masni! Játssz velünk, nyerj Krups Dolce Gusto kávéfőzőt!

*****************

Gyere, főzz velünk még többet!

– Recept: tökéletes sült krumpli házilag

– Recept: IKEA-s húsgolyó, vagy még annál is jobb!

– 5+1 érdekesség a csokoládéról, ajándék recepttel

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!