Masni

Tipp: fakanalaink új élete

Vannak dolgok, amik egyszerűen kikopnak a háztartásokból, a konyhákból (alumínium kukta, kávédaráló – tisztelet a kivételnek :)!), és vannak dolgok, amik állandóak. Ilyen állandó dolog szerintem a fakanál. A fakanál remek dolog, hiszen a kényes teflon vagy kerámia bevonatos serpenyőkben, lábosokban is használható, meg amúgy is a sima lábosban is ezzel keverjük a levest. A  helyes tisztán tartásával és ápolásával pedig meghosszabbíthatjuk az élettartamukat.

fakanal_01

Íme pár fakanál tuning tipp tőlünk:

– a fa, természetes anyag, és antibakteriális, ezért külön fertőtlenítést nem igényel,

– a fakanalakat ugyan be lehet tenni a mosogatógépbe, de sokkal hamarabb tönkre mennek, megrepednek, így érdemes inkább kézzel elmosogatni őket,

– félévente, évente olajozzuk be. Cseppentsünk pár csepp olívaolajat papírtörlőre, dörzsöljük át vele a fakanalat, és hagyjuk rácsavarva az olajos törlőt egy éjszakára. Gyönyörű fakanalt kapunk cserébe reggelre.

– a sprőd, szálkás fakanalat – ha nagyon ragaszkodunk hozzá, szeretjük, és féltjük – akkor finom (200-as) csiszolópapírral csiszoljuk végig, majd olajozzuk, és így új életet adtunk neki!

fakanl_02

 

További tippjeinket is érdemes elolvasni:

Egy perces forralt bor dekoráció

Tejmentes kávé élvezet

Így készíts mandulavajat otthon, féláron

Címkék:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!