Vannak dolgok, amik egyszerűen kikopnak a háztartásokból, a konyhákból (alumínium kukta, kávédaráló – tisztelet a kivételnek :)!), és vannak dolgok, amik állandóak. Ilyen állandó dolog szerintem a fakanál. A fakanál remek dolog, hiszen a kényes teflon vagy kerámia bevonatos serpenyőkben, lábosokban is használható, meg amúgy is a sima lábosban is ezzel keverjük a levest. A helyes tisztán tartásával és ápolásával pedig meghosszabbíthatjuk az élettartamukat.
Íme pár fakanál tuning tipp tőlünk:
– a fa, természetes anyag, és antibakteriális, ezért külön fertőtlenítést nem igényel,
– a fakanalakat ugyan be lehet tenni a mosogatógépbe, de sokkal hamarabb tönkre mennek, megrepednek, így érdemes inkább kézzel elmosogatni őket,
– félévente, évente olajozzuk be. Cseppentsünk pár csepp olívaolajat papírtörlőre, dörzsöljük át vele a fakanalat, és hagyjuk rácsavarva az olajos törlőt egy éjszakára. Gyönyörű fakanalt kapunk cserébe reggelre.
– a sprőd, szálkás fakanalat – ha nagyon ragaszkodunk hozzá, szeretjük, és féltjük – akkor finom (200-as) csiszolópapírral csiszoljuk végig, majd olajozzuk, és így új életet adtunk neki!
További tippjeinket is érdemes elolvasni:
Egy perces forralt bor dekoráció
Így készíts mandulavajat otthon, féláron
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: