Masni

Recept: almás pite, ahogy mi szeretjük (tejmentes)

Gyerekkorom régi nagy kedvence az almás pite. A gyenge pontom. Nincs önuralmam, nem tudok 1-2-nél megállni (pedig nem szoktam kicsire szelni 😉 ). Persze nem szórok rá porcukrot, és a töltelékbe se kerül, csak alma, sőt a liszt felét teljes kiőrlésűre cseréltem, de az élmény még így is tökéletes.

masni_almaspite013

Hozzávalók (tepsiméret: 25*40 cm)

– 180 g olvasztott kókuszvaj

– 200 g fehér tönkölyliszt

– 200 g teljes kiőrlésű  tönkölyliszt

– 120 g (nyírfa)cukor

– 1 tojás

– 1 sütőpor

– 1 vaníliás cukor

– 1-2 csésze darált dió

– 1,5-2 kg meghámozott és lereszelt alma

Hámozzuk meg, és reszeljük le az almákat. Minden hozzávalót összegyúrni, és ha nem akarna összeállni, akkor egy kis kókuszvajat tegyünk még hozzá. Béleljük ki egy sütőpapírral a tepsinket. Felezzük el a tésztát, és nagyon alaposan meglisztezett gyúródeszkán nyújtsuk ki tepsiméretűre őket. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Az egyik réteget tegyük alulra, arra jöhet a darált dió. A reszelt almát – kezünkkel kinyomkodva belőle a lét – szórjuk a darált dióra. Jöhet a második réteg tészta, ami hegyes villával jó sűrűn szúrkodjunk meg! 180 fokon 30-40 perc alatt süssük meg!

masni_almaspite014

Jó étvágyat!

Gyere, süss velünk még többet:

– Recept: Mennyei citromos puszedli

– Kókuszos, szilvás morzsasüti (paleo, vegán)

– Tökéletes vékony tésztás pizza recept

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!